Somalı Madencilerin Alacakları Ödenecek, Mücadeleyi Örgütleyen Sendikacı Yargılanacak!

MANİSA – Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, işbirlikçi sarı sendika ve patronların şikayeti ile “Suç işlemeye tahrik” iddiasıyla bugün hakim karşısına çıktı. Soma 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşma 13 Nisan 2021 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin, yer altında çalışan bütün maden işçilerinin haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak, “Biz kimseden korkmuyoruz, korksaydık yer altında madencilik yapmazdık. Hakkımızın sonuna kadar alacağız, bir kuruşunu da bırakmayacağız” diye konuştu. Çetin, maden işçilerinin bugünden itibaren tazminatları ve diğer alacaklarını hesaplatarak alacağını duyurdu.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Avukatı Mürsel Ünder, “Burada yapılmak istenen maden işçilerinin mücadelesine darbe vurmak isteniyor. Bu yargılama işçilerin meşru, haklı mücadelesine yönelik bir hareket olarak görüyoruz” diye kaydetti.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal ise “Burası kömür havzası. Yeni madenler açılıyor. Maden işçilerinin sayısı artıyor. Doğal olarak sarı sendikanın işçiler üzerindeki tahakkümünü devam ettirmek ve sermayenin istediği gibi çalışma ilişkilerini kurmak doğrultusunda bu olumsuz gidişata karşı mücadele eden maden işçilerine yani Bağımsız Maden-İş Sendikasının aslında önünü kesmeye yönelik bir takım müdahale biçimi gerçekleştiriliyor. Biz haklıyız, hakları gasp edilen maden işçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

Yargılanan Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu da “Uyar Madencilik ile ilgili kavgamız sürüyor. 15 Ocak son tarih. Kararlı bir şekilde madencinin hakkını patron vampirlerinde, akbabalarında bırakmayacağız. İşçilerin alın terlerini, kopan kolunu, çıkan gözünü, kopan ayağını, çürüyen ciğerinin diyetini patronlarda bırakmayacağız. Bugünkü yargılama bunlarla ilgili bir yargılamadır. TKİ önünde ifade ettiğimiz sözlerden dolayı bir yargılamadır. Emniyetin bir sorumsuzluğudur” dedi.

Exit mobile version