Evini Vakfa Bağışladı: Kendi Evinde İşgalci Saydılar

İZMİR – Vefat etmiş eşi İsmail Hakkı Özer ile yıllarca çalışarak aldıkları bir ev ve dükkanı vefatlarından sonra İstihkam Vakfı’na kalmak şartıyla vakfeden Ayşe Özer, kendi evinden ‘işgalci’ olduğu gerekçesiyle çıkarılmak isteniyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulan vakfa bağış yapan Özer’e 2016’dan bu yana birikmiş 45 bin liralık kira bedeli de talep ediliyor. Kendi evinden kovulmak istendiğini kaydeden Ayşe Özer “Kendi evime kira ödememi istiyorlar, evi boşaltmazsam kolluk kuvvetiyle boşaltmakla tehdit ediyorlar” dedi.

VAKIF HUKUKU VAKFEDENLER ÖLDÜKTEN SONRA GEÇER DİYOR AMA…

İstihkam Vakfı’na hükümet tarafından el konulup Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi üzerine, Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Vakfedilen dükkanın işletmesini 2017 yılında devralan Müdürlük, tepkiler üzerine Ayşe Teyze’nin evinin boşaltma talebini ise askıya almıştı. Hukukçuların, vakfedenlerin ikisinin de vefatından sonra gayrimenkullerin ancak vakıfların kullanımına geçeceğini belirtmesi rağmen Müdürlük, Ayşe teyzeden bir kez daha 30 gün içinde evin boşaltılması istedi.

45 BİN LİRA DA KİRA TALEP EDİLDİ

Gözyaşları içinde karşılaştığı hukuksuzluğu dile getiren Ayşe teyze, “Hem evimden zorla çıkaracaklarını söylüyorlar üstüne birde 2016 yılından beri işgalcisin burada diyerek 45 bin TL kira istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“BIRAKSINLAR ÖMRÜMÜN SON DEMLERİMİ HATIRALARIMLA HUZUR İÇİNDE GEÇİREYİM”

Hiç çocuğu olmayan Özer ailesi ömürlerini gelecek nesillerin yetişmesine adamış. Kendilerinden sonra kalacak mallarının da bu amaçla kullanılması için vakfettiklerini söyleyen Ayşe Özer, “Bu ev zaten onlara kalacak. Yaşlıyım 7 kez ameliyat oldum, onlarca ilaç kullanıyorum. Bıraksınlar ömrümün son demlerini hatıralarımla, komşularımla huzur içinde geçireyim” dedi.

“‘BANA NEREYE GİDERSEN GİT’ DİYORLAR, ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEM YOK Kİ”

Ayşe Özer, sosyal medyada yayınlana videosunda şu ifadeleri kullandı: “El koymaya çalışıyorlar. Bana da nereye gidersen git diyorlar. 40 sene önce kendim de çalışarak dişimden tırnağımdan arttırarak taksitle aldım. Dükkân da altında. Oraya el koydular. Artık dedik ki başımızı sokacak evimiz var. Bu sefer de evi de almaya kalktılar. Ben nereye gideyim? Gidecek yerim yok. Kimsem yok ki benim. Allah’tan başka kimsem yok.”

Exit mobile version