Taşucu Limanı da ‘Pazarlık Usulü’ ile ‘Peşkeş Çekilecek’

Satışa çıkarılan kamuya ait işletme ve arsalarda sıkça kullanılan 'pazarlık usulü', satıştaki yerleri yandaşlara devretmek için kullanıldı. Son olarak Taşucu Limanı da 'pazarlık usulü' ile satışa çıkarıldı.

MERSİN – Satışa çıkarılan kamuya ait işletme ve arsalarda sıkça kullanılan ‘pazarlık usulü’, satıştaki yerleri yandaşlara devretmek için kullanıldı. Son olarak Taşucu Limanı da ‘pazarlık usulü’ ile satışa çıkarıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait ‘Taşucu Limanı’nı 40 yıl süreyle “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirecek. Türkiye’nin en büyük ihracat limanlarından biri olan ve Mersin’in ikinci büyük limanı olan Taşucu Limanı’nın satışı ile ilgili ÖİB’in ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık usulü” ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak. İhalede geçici teminat bedeli 20 milyon TL olarak belirlenirken, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 20 bin TL olacak. İhale için son teklif verme tarihi 8 Eylül 2021 olarak belirlendi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Taşucu Limanı’nın özelleştirilmesini ilişkin kararı, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Önergesinde AKP döneminde 60 milyar dolara yakın özelleştirmenin yapıldığına dikkat çeken CHP’li Başarır, ‘Mevcut siyasi iktidar, kamuya ait ne varsa özelleştirmenin derdinde. Şimdi de seçim bölgem olan Mersin’deki Taşucu Limanı’nı özelleştirmek için Resmi Gazete’de ilanı yayımlandı. Taşucu Limanı’nın 40 yıllığına işletme hakkının verilmesi yanında, gerisinde bulunan taşınmazın satışı da yapılmakta. Hazine’de bulunan açık rezervi bu tür özelleştirmelerle mi kapatmak istiyorlar? Anlamak mümkün değil’ dedi.

 

Exit mobile version