Sağlık Emekçileri: Yoksulluk Sınırının Üstünde İnsanca Yaşayacak Ücret İstiyoruz

Sağlık emekçilerinin maaşlarının yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasını talep eden TÜM BEL-SEN İzmir Şubeleri, “Sebebi olmadığımız krizin faturasını ödemeyeceğiz” dedi.

İZMİR – Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubeleri, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin maaşlarının yoksulluk sınırı üzerine çıkarılması ve ek göstergenin uygulanması talepleriyle Eşrefpaşa Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşamaya yetecek temel ücret istiyoruz” ve “İnsanca yaşamak insanca çalışmak için” yazılı pankart ve dövizler açılırken, grup kitle sık sık, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganı attı.

‘FATURAYI ÖDEMEYECEĞİZ’

Açıklama yapan TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Buse Elbir, iktidarın eliyle ülkede ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirterek, “Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. Açlığa yoksulluğa mahkum edilen milyonlarca emekçiyiz. İğneden ipliğe neredeyse her gün zam yağıyor. Emekçiler olarak krizin çıkmasında hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen ücretlerimiz açlık ve yoksulluk sınırı altında tutularak fatura bizlere kesilmek isteniyor. Buradan ilan ediyoruz; sebebi olmadığımız krizin faturasını ödemeyeceğiz” diye konuştu.

‘HAKKINIZ ÖDENMEZ’

Sağlık çalışanlarının emeklerinin hakkını alamadığını söyleyen Elbir, “Hükümet yıllardır sağlık emekçilerine ‘hakkınız ödenmez’ güzellemesi yaparak hakkını ödemiyor. Son dönemlerde sağlık emekçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılacağı söylentileri kamuoyuna yansıyan haberler arasındadır. Ancak görülüyor ki, sağlık emekçilerinin büyük bir kısmını dışarıda bırakarak yapılacak iyileştirme sorunu çözme yerine daha da karmaşık hale getirecektir” ifadelerini kullandı.

TALEPLER

Elbir, koşullarının düzeltilmesi için talepleri şu şekilde sıraladı:

“* Sağlık çalışanlarının taleplerini karşılayacak, emekli maaşına da yansıyacak yeterli aylık gelir, çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla ivedilikle planlama yapılmalı ve uygulamaya geçirilmelidir.

* Bir an önce Meclis’e getirilecek düzenlemede tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak iyileştirme yapılmalıdır.

*Halk sağlığı için, koruyucu sağlık hizmetleri güçlendirilmelidir.

* Özel hastanelere, şehir hastanelerine aktarılacak kaynaklar kısılmalı, halkın gerçek anlamda parasız sağlık hizmeti alabilmesi için politikalar geliştirilmelidir.”

Exit mobile version