Dere İslahı Dediler: 40 Yıllık Ağaçları Kestiler!

ANKARA – Sincan’a bağlı Malıköy’de MTA’ya ait bir binanın inşaat ve dere ıslah çalışmaları sırasında dere boyundaki 30-40 yıllık ağaçlar kesildi. Vatandaşlar ve mimarlar ağaç katliamına tepkili.

Ankara’nın Sincan ilçesindeki Malıköy Mahallesi’nde Maden Tetkik Arama (MTA) Türkiye Yer Bilimleri Veri ve Karot Bilgi Bankası inşaatı ve dere ıslah çalışmaları sırasında dere boyundaki 30-40 yıllık ağaçlar kesildi.

Tarlaların sulanmasına ve doğal yaşamın sürmesine katkı sağlayan dere ve yanındaki ağaçların katledilmesine vatandaşlar tepki gösterirken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi de bir açıklama yaptı.

Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ağaçlandırılabilecek veya tarım arazisi olarak kullanılabilecek bir bölgenin plan değişikliği ile resmi kurum alanına dönüştürülüp bir de dere ıslah adı altında ağaçların yok edildiğini ifade etti. Candan şöyle devam etti:

Güvenli gıdaya ve nefes alacak yeşil alanlara ulaşmanın büyük önem taşıdığı pandemi sürecinde ağaç katliamı yapanlar, gün gelecek gölgesine sığınacak ağaç bulamayacaklar. Yeşile düşman, beton sevdalısı yöneticiler elinde kentsel açık yeşil alanlarımız gasp ediliyor. Yeşil alanlarımız betona kurban ediliyor, meralar yapılaşmaya açılıyor. Dereler ıslah çalışmaları adı altında yok ediliyor.

(Sendika.org)

Exit mobile version