Biden ’24 Nisan’ Mesajında ‘Soykırım’ Dedi: Çavuşoğlu Reddetti

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan 1915'e ilişkin yaptığı açıklamada, 'soykırım' ifadesini kullandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklama yaparak 'reddediyoruz' dedi.

ANKARA – Biden’in dünyanın her bir yerinde ezilen halklara kan kusturan emperyalizmin kalesinde oturup dönemsel siyasal hesapları gereği soykırımı tanıyan minvalde konuşması ezilen halklar için hiçbirşey ifade etmese de, TC sermaye devleti ile emperyalist ABD arasındaki ilişkinin gerginliğine dair yeni bir işaret oldu.

24 Nisan vesilesiyle koşuan Biden, 1981 yılında yaptığı açıklamada ‘soykırım’ ifadesini kullanan Ronald Reagan’dan sonra bu ifadeyi kullanan ilk ABD başkanı oldu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada Biden’ın ifadesini reddettiklerini belirtti.

Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Sözcükler tarihi değiştiremez, yeniden yazamaz.” Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz’ ifadelerini kullandı.

Exit mobile version