Antep ve İzmir Ambarlarında TÜMTİS, Toplu Sözleşme İmzaladı

TÜMTİS'in örgütlü olduğu Antep ve İzmir ambarlarında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Ücretlerde ve sosyal haklarda yüzde 22 ila yüzde 36 arasında zam yapıldı.

İSTANBUL – Türk-İş’e bağlı TÜMTİS’in örgütlü olduğu Antep ve İzmir ambarlarında toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. 2021-2023 dönemini kapsayan TİS ile ücretlere ve sosyal haklara yüzde 22 ila yüzde 36 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Antep’te Nakliyeciler Odasında yapılan toplantıya TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk’le birlikte şube yöneticileri katılırken, patronları temsilen Nakliyeciler Odası Başkanı Zafer Aydıngüler ise beraberindeki heyetle katıldı.

ÜCRETLERDE EŞİTLİK

İmzalanan TİS’le ikramiye ve sosyal hak artışları dahil ücretlere aylık net yüzde 22 ila yüzde 36 arasında değişen oranda zam yapıldı.

Alt kademe ücretleri yüzde 36 oranında bir artışla üst kademe ücretleriyle aynı seviye getirilerek eşitlendi.

Bir önceki TİS’ten sonra işe girmiş olan ve 3 aylık ücret tutarında ikramiye alan işçilerin ikramiyeleri 4’e çıkarıldı.

İZMİR’DE AYLIK NET YÜZDE 22 ZAM

İzmir’de ise Kenan Öztürk ve sendika yöneticilerinin katıldığı toplantı Ambarlar Sitesi’nde yapıldı. İkramiye ve sosyal haklar dahil ücretlere aylık net yüzde 22 oranında zam yapıldı.

TÜMTİS’ten yapılan açıklamada, “Sendikamız toplu sözleşme sürecini üyeleriyle birlikte sürdürdü. Genel üye toplantıları yaparak görüşmelerde gelinen süreci üyelerle paylaştı. Sözleşmeleri üyelerin tamamına yakınının onayını alarak imzaladı” denildi.

TÜMTİS’in örgütlü olduğu Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, Kayseri, Konya ve Mersin’de ise tis süreçleri devam ediyor.(etha)

Exit mobile version